O călătorie de treizeci de ani pe malul Nilului

dinka-tribe-sudan-africa-carol-beckwith-angela-fisher-10-2

Carol Beckwith și Angela Fisher, fotografi de renume mondial, au petrecut peste 30 de ani pe continentul African, urmărind viața de zi cu zi, ceremoniile și ritualurile tribului african Dinka. O serie senzațională de fotografii, ne familiarizează cu viața tribului sud sudanez.

Dinka este unul dintre cele mai mari grupuri etnice, aparținând unei culturi din sudul Sudanului, cunoscută și sub numele de popoare nilotice.

Originari din Sudan, ca și celelalte triburi nilotice: Kalenjin, Luo, Ateker, Dinka, Nuer, Shilluk ei fac parte din grupul nilotic de câmpie împreună cu turkana și mai cunoscuții masai, reprezentând principalele grupuri nilo-sahariene.

Denumirea de “popoarele nilotice”, în utilizarea sa contemporană , se referă la anumite grupuri etnice , în principal din Sudanul de Sud , Uganda , Kenya , Tanzania și de nord , care vorbesc limbile nilotice.

Războiul civil izbucnit în Sudan în 1983 de către populația arabă și musulmană, împortiva popoarelor africane negre din sud, a avut consecințe dezastruoase pentru tribul Dinka și alte popoare nilotice. Mii de oameni au murit, iar alții au devenit refugiați. Guvernul sudanez a fost acuzat de genocid de organizațiile internaționale pentru drepturile omului.

Mai multe fotografii despre viața triburilor africane se pot vedea pe siteul fotografilor Carol Beckwith și Angela Fisher.

http://carolbeckwith-angelafisher.com

dinka-tribe-sudan-africa-carol-beckwith-angela-fisher-1-745x1024 dinka-tribe-sudan-africa-carol-beckwith-angela-fisher-2 dinka-tribe-sudan-africa-carol-beckwith-angela-fisher-3 dinka-tribe-sudan-africa-carol-beckwith-angela-fisher-4-780x1024 dinka-tribe-sudan-africa-carol-beckwith-angela-fisher-5-838x1024 (1) dinka-tribe-sudan-africa-carol-beckwith-angela-fisher-5-838x1024 dinka-tribe-sudan-africa-carol-beckwith-angela-fisher-6-776x1024 dinka-tribe-sudan-africa-carol-beckwith-angela-fisher-7 dinka-tribe-sudan-africa-carol-beckwith-angela-fisher-9 dinka-tribe-sudan-africa-carol-beckwith-angela-fisher-10-2 dinka-tribe-sudan-africa-carol-beckwith-angela-fisher-11 dinka-tribe-sudan-africa-carol-beckwith-angela-fisher-12 dinka-tribe-sudan-africa-carol-beckwith-angela-fisher-13 dinka-tribe-sudan-africa-carol-beckwith-angela-fisher-14 dinka-tribe-sudan-africa-carol-beckwith-angela-fisher-15 dinka-tribe-sudan-africa-carol-beckwith-angela-fisher-16 dinka-tribe-sudan-africa-carol-beckwith-angela-fisher-17 dinka-tribe-sudan-africa-carol-beckwith-angela-fisher-18