“Lumea copiilor”, văzută de Esther Bubley

Esther Bubley s-a născut în 1921, într-o familie de evrei, în Phillips, SUA. Încă din adolescență, Bubley a decis să devină artist. Împreună cu fratele ei, obișnuia să fotografieze copiii pe terenul de joacă, apoi vindeau fotografiile părinților

În 1930 a început  să studieze fotografia la Școala de Design din Minneapolis. După absolvirea cursurilor, în 1940, Bubley s-a mutat la Washington, pentru a-și continua cariera de fotograf, apoi la New York, unde Edward Steichen ajutat-o ​​să-și găsească un job temporar la revista Vogue.

Esther Bubley a fost un fotograf freelancer în “Epoca de Aur” a fotojurnalismului american, în perioada 1945-1965. Cele mai multe fotografii sunt simple instantanee din viața de zi cu zi. A fost una dintre primele femei de succes în profesia de fotograf. 

În 1953, Bubley a fost angajată de UNICEF pentru a fotografia un program medical în Maroc, lansat de guvernul francez pentru a controla Trachoma. Trachoma a fost o boala infecțioasa la ochi, care, în cazul în care nu era tratată, ducea la orbire. 

La data de 16 martie 1998, Bubley a murit de cancer în New York.

World of Children by Esther Bubley (1)World of Children by Esther Bubley (2)World of Children by Esther Bubley (3)World of Children by Esther Bubley (4)World of Children by Esther Bubley (5)World of Children by Esther Bubley (8)World of Children by Esther Bubley (9)World of Children by Esther Bubley (10)World of Children by Esther Bubley (11)World of Children by Esther Bubley (12)World of Children by Esther Bubley (15)World of Children by Esther Bubley (16)World of Children by Esther Bubley (17)World of Children by Esther Bubley (18)Sursă: www.estherbubley.com